Известие

Collapse
No announcement yet.

Размер на джанти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Размер на джанти

Кой е препоръчания от производителя размер за джанти и гуми за ГТВ 1.8 "99?

Първоначално публикувано от escubaro Покажи съобщение
    15'' зимата 16 лятото
    Гуми 195/65/15 и съответно 205/55/16

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
      15'' зимата 16 лятото
      Гуми 195/65/15 и съответно 205/55/16
      Мисля ,че не си прав колега ,размерът от производителя е 205/50/16. А това 195/65/15 като диаметър е по голямо от 19-ките които карам и почти съм убеден ,че ще търкат отзад ,като нищо и в макферсона отпред да подпрат ,а за визията просто няма да коментирам... Аз лично зимата съм с 205/55/16 на оригиналните джанти и колата се движи доста добре ,става по висока и не задира по коловозите (по-нормалните от тях разбира се) ,а и 205/50/16 зимна гума се намира трудно и скъпо.
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

май колегата е прав за тоя двигател 15" са джантите

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
          Мисля ,че не си прав колега ,размерът от производителя е 205/50/16. А това 195/65/15 като диаметър е по голямо от 19-ките които карам и почти съм убеден ,че ще търкат отзад ,като нищо и в макферсона отпред да подпрат ,а за визията просто няма да коментирам... Аз лично зимата съм с 205/55/16 на оригиналните джанти и колата се движи доста добре ,става по висока и не задира по коловозите (по-нормалните от тях разбира се) ,а и 205/50/16 зимна гума се намира трудно и скъпо.
          Май наистина съм писал наизуст (грешно) утре ще проверя в книжката какво пише

Comment

май колегата е прав за тоя двигател 15" са джантите
            ако ме питаш направо сменяй предните дискове с такива от 156 1.6 и слагаи 14ки най добре ще и е!
            Now: 156 2.5 V6 24V
            Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Реални размери след 30 мин.

Comment

GTV 1.8 MEDIO излиза от завода оритинално със 15-ки метална джанта,а гумата е 195/60/15.
                Alfa romeo GTVex
                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Пълна гавра... Сигурно има и тасове...?

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                    Пълна гавра... Сигурно има и тасове...?
                    Да,като на 156,а аз принципно съм карал зимни гуми на металните джанти и именно размера който написах и всичко е точно,този размер дават и от завода производител за 15 цола джанта.
                    Една зима карах така и след това продадох джанти със нови зимни гуми,тасове и т.н,иначе седи добре на пътя със такъв размер зимна гума,говорим да гази снегове и ледове,за друга твърдо Не.
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Стандартния размер джанти на ГТВ 2.0 ТС (явно модификацията има значение, аз говоря за LUSSO, фаза 1) e 6,5Jx16 H2, ET 30.5
                      Стандартния размер гуми за тези джанти, както някой вече написа, е 205/50/16.

ГТВ-тата от последния фейслифт излизат стандартно с джанти 17", но не знам какъв размер гуми (предполагам 205/45 или дори на 40).

Comment

Стандартния размер джанти на ГТВ 2.0 ТС (явно модификацията има значение, аз говоря за LUSSO, фаза 1) e 6,5Jx16 H2, ET 30.5
                        Стандартния размер гуми за тези джанти, както някой вече написа, е 205/50/16.

ГТВ-тата от последния фейслифт излизат стандартно с джанти 17", но не знам какъв размер гуми (предполагам 205/45 или дори на 40).
                        225/45/17
                        sigpic
                        GTV 2.0 V6 Turbo Facelift
                        Lulin Group Ltd.

Comment

Сигурен ли си, че така пише в книгата..? 225/45/17 е МНОГО по-голяма по външен диаметър от 205/50/16 (не, че не става на колата, просто е странно)...

Comment

Сигурен ли си, че така пише в книгата..? 225/45/17 е МНОГО по-голяма по външен диаметър от 205/50/16 (не, че не става на колата, просто е странно)...
                            Максималния размер за външен диаметър е 225/50/17, но от зад задължително фланци 10мм. за да не опират в подкалниците,пробвах 55 но опират в макферсона .

Comment

Моята е с 225/45/17.На 99% съм сигурен,че това е заводския размер.
                              Alfa Romeo GTV 3.2 V6 24V -сбъдната мечта
                              Peugeot Partner 1.6 HDI 90 BHP(служебна)-много зла за гъзарите-ex
                              SEAT Ibisa 1.4 '08(служебна)-много пъргава и ненатоварваща-ex
                              Dacia Logan 1.5 cdi 90 BHP(служебна)-голямото наказание за шофьора!!

Comment

Working...
                              X